Fyrværkeri regler

Hvornår må man fyre fyrværkeri af?

Som du formentlig allerede ved, er det ikke tilladt at skyde fyrværkeri af hele året. Det er nemlig kun tilladt at fyre fyrværkeri af fra d. 27. december til d. 1. januar.

Reglerne har ikke altid været sådan, men blev strammet efter en stor fyrværkeri ulykke i Seest i 2004.

Hvornår man købe fyrværkeri?

Fra d. 15. december til d. 31. december må man købe fyrværkeri. En af de ting der også blev strammet meget efter fyrværkeriulykken i Seest, er hvornår det er tilladt at sælge og købe fyrværkeri.

Vi holder åbent fra d. 16. december og frem til d. 31. december. Vores åbningstider er fra kl. 10:00 til kl. 21:00. Du kan allerede nu se fyrværkeriet hos os her

Hvad hvis man vil fyre fyrværkeri af på andre tider af året?

Hvis nu du skal afholde en større fest eller ved andre særlige begivenheder, fx bryllupper. Så er det vigtigt at det bliver gjort rigtigt. Du skal gøre det ved at kontakte en festfyrværker, som kan hjælpe dig med at alle regler bliver overholdt og at der bliver gjort noget ekstra ud af din fest.

Hvor meget fyrværkeri må jeg have i min bil?

Du må kun køre og transportere fyrværkeri som svarer til hvad du selv fyrer af. Rent praktisk betyder det at du maksimalt må transportere 5 kg. NEM. NEM betyder Netto Eksplosivstof Mængde og angiver hvor meget krudt der i det forskellige fyrværkeri. Hvor meget NEM der er i det fyrværkeri du har købt, kan du læse på raketten eller på emballagen.

Hvor meget fyrværkeri må jeg have derhjemme?

Ligesom når du transporterer fyrværkeri, er der også regler for hvor meget fyrværkeri du må have derhjemme. Heldigvis er det blevet gjort enkelt, ved at grænsen her også er på 5 kg. NEM. Derfor må du altså have lige så meget fyrværkeri derhjemme, som du må transportere.

Må jeg købe fyrværkeri i udlandet?

Det korte svar er ja, men du må ikke tage det med til Danmark. Selvom fyrværkeriet er CE-mærket er det stadig ikke tilladt at tage fyrværkeriet med over grænsen til Danmark. Derudover kan der være en masse nationale regler, hvis du køber fyrværkeri i udlandet, så husk at undersøge dem, hvis du skal holde nytårsaften i et andet land.